به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قاینات پروژه احداث گلخانه آقای بشارتیان به مساحت 1500 مترمربع با اعتبار بالغ بر 2700 میلیون ريال با حضور فرماندار محترم شهرستان جناب آقای مهندس کریمی و سایر مسئولین شهرستانی افتتاح گردید.



به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قاینات پروژه آبیاری کم فشار چاه کال ملخ آرین شهر در طول 4850 متر لوله گذاری و به مساحت 90 هکتار با اعتبار بالغ بر 3185 میلیون ريال با حضور مهندس کریمی ، فرماندار شهرستان و سایر مسئولین افتتاح گردید.

 



  شته زرشك:   Liosomaphis berberidis(Kaltenbach)    


این آفت در تمامی نقاط زرشک خیز كشور مشاهده شده و رنگ آن زرد مايل به سبز است و زمستان گذرانی آن به صورت تخم بر روی شاخه های زرشک می باشد و در بالغین آنها خط قرمز رنگی در وسط قسمتهای پشتی آفت کشیده شده است، روی برگها فعالیت دارد، و با مکیدن شیره گیاهی در زمان اوج فعالیت به کلی رشد درخت رامتوقف کرده و برگها به پشت خمیده شده و کوچک مانده و روی برگ نارنجی مایل به قرمز می شود  و براثر شیره گیاهی مترشحه از آفت برگها و حتی دانه های زرشک صدمه فراوانی دیده و بر اثر هجوم افت دانه های زرشک تا میزان 40 درصد ریزش کرده و خسارت فراوانی وارد می شود.

بیولوژی شته زرشک:

مطالب زیادی در مورد بیولوژی این آفت در منابع نیست و مطالب موجود نیز ناقص می باشند لذا با توجه به شناختی که از نحوه زندگی آفت داشتم از هشت سال گذشته تا کنون مراحل مختلف زندگی آفت شته زرشک را مورد بررسی قرار دادم که خلاصه آن به شرح ذیل می باشد :

این آفت توسط تخم بر روی شاخه های زرشک و معمولا در اطراف خارهای زرشک و در لابلای ترک خوردگی پوست شاخه زمستان گذرانی می کند که این تخم ها در اواخر اسفند ماه با گرم شدن هوا و ظهور برگهای اولیه درخت (معمولا در تنه ها) تفریخ شده و شته های بالدار جنسی به رنگ سبز مات از تفریخ این تخم ها حاصل می شوند که از همان برگهای اولیه تغذیه کرده و بمحض ظاهر شدن برگهای ثانویه و برگهای شاخه های یکساله این شته ها جفت گیری کرده و تخم های سبز روشن خود را در زیر این برگها به صورت پراکنده می گذارد که در زیر هر برگ بین 3 تا 27 عدد تخم  توسط اینجانب شمارش شده است. پس از حدود یک هفته این تخم ها تفریخ می شوند و شته های بی بال ماده بکرزای زنده زا را بوجود می آورند که این شته ها به سرعت تکثیر شده و در مدت کوتاهی جمعیت آنها در سطح زیرین برگها بسیار زیاد (10تا 100 عدد در زیر هر برگ) می شود . این شته ها تا اوایل خرداد ماه به تغذیه ادامه داده تا اینکه کامل رشد درخت متوقف شده و برگ سالم باقی نمی گذارند و سپس شته های جنسی را پدید می آورند که شته های جنسی شته های بالدار جنسی را بوجود آورده و این شته های بالدار به روی میزبان ثانویه (احتمالا علفهای هرز) مهاجرت کرده که هنوز میزبان ثانویه آنها کاملا" مشخص نشده است سپس در اواخر تیر ماه که درخت زرشک دوباره خود را احیا نموده و مقداری برگ سالم پدید می آورد شته های جنسی بالداری که از شته های مهاجرت کرده تولید شده اند به روی درخت برگشته و زیر برگهای جدید تخم گذاری می کنند و زیر هر برگ 1 الی 4 عدد تخم می گذارند که بعد از حدود یک هفته این تخم ها تفریخ شده و شته های ماده بی بال بکرزای زنده زا را بوجود می آورند که تا اولین سرمای شدید پاییزه (معمولا اوایل آذر ماه) به همین شکل تکثیر می شوند و با سرد شدن هوا شکل جنسی آنها پدید آمده و تخم های سبز رنگ خود را بر روی شاخه ها (معمولا در اطراف خارهای زرشک و در لابلای ترک خوردگی پوست شاخه) می گذارند و از آنجاییکه درختان دارای ترکه جدید مستعد تخم گذاری بوده لذا در این درختان تخم گذاری بیشتری انجام می شود . این تخم ها کم کم کدر شده و پس از گذشت دوهفته سیاه رنگ می شوند و زمستان را سپری می کنند.

کنترل :

1- سمپاشی زمستانه در از بین بردن تخم آفت می تواند تاثیر خوبی داشته باشد البته بهتر است از سموم تخم کش مانند اتیون استفاده شود .

2-در بهار و تابستان نیز میتوان با سم تنداکسیر با این آفت مبارزه کرد اما باید دقت شود در زمان گلدهی سمپاشی نشود.

3-حمایت از دشمنان طبیعی مخصوصا" کفشدوزک هفت نقطه ای و بالتوری بهترین روش مبارزه در بهار و تابستان است.

تهیه کننده : رضا بهروان (کارشناس گیاهپزشکی  و کارشناس ارشد علفهای هرز)

 

 

 

 

 



دوره آموزشی پرورش شترمرغ

گوشت شترمرغ بعنوان يك منبع پروتئيني جديد در جهان به خوبي جايگاه خود را پيدا كرده و مصرف آن بوسيله اقشار مختلف اجتماع رو به گسترش است . گوشت اين پرنده به دليل دارا بودن خواص و ويژگيهاي طبي نظير چربي كم و كلسترول بسيار پايين يكي از گوشتهاي رژيمي محسوب مي شود كه جهت مصرف بيماران ، خصوصاً بيماران قلبي مناسب است . پوست شترمرغ نيز براي تهيه لباس و كفشهاي گرانقيمت مورد استفاده قرار مي گيرد و از پر و پوست تخم اين حيوان نيز در موارد تزئيني استفاده هاي فراواني مي شود .

 

طي چند سال اخير صنعت پرورش شترمرغ با هدف ايجاد يك منبع پروتئيني جديد و مطمئن كه عاري از مشكلات دامهاي ديگر از نظر بيماريها ، كمبود موادغذايي مناسب جهت تغذيه دام و . . . باشد ، جهت افزايش توليد گوشت قرمز كه يكي از مواد اصلي و پر مصرف در رژيم غذايي ما ايرانيان به شمار مي رود ايجاد گرديد .

با توجه به اينكه ايران از لحاظ موقعيت جغرافيايي و اقليمي مكاني مناسب جهت پرورش اين حيوان به شمار رفته و جز مناطق مرطوب شمال كشور و همچنين نقاط ناهموار و پرشيب كوهستاني ، در باقي مناطق امكان پرورش با بازدهي مناسب و مطلوب به خوبي وجود دارد  امروزه ما شاهد افزايش روزافزون مزارع پرورشي در سطح كشور مي باشيم كه انشاء الله در آينده اي نزديك نقش به سزايي را در تامين گوشت قرمز مورد نياز كشور ايفا خواهند كرد .

خصوصيات شترمرغ :

شترمرغ يك گياهخوار بي نظير بوده كه سيستم گوارشي آن بسيار شبيه پستانداران گياه خوار بزرگ مي باشد . اين پرنده داراي لوله گوارشي بلند جهت هضم كافي الياف گياهي بوده. پرنده بالغ نر مثل خروس ميتواند چند پرنده بالغ ماده را در اختيار داشته باشد و بارور نمايد . اين پرنده همچنين مي تواند تحت شرايط مزرعه نگهداري و پرورش يابد .

جوجه ها تا سه ماهگي نياز به مديريت مخصوص دارند زيرا حساسيت زيادي نسبت به استرس ، درجه حرارت و بيماري خاص از خود نشان مي دهند . پس از گذر از اين مرحله حساس ، مي توان گفت كه ديگر هيچ عاملي به جز تصادفات احتمالي نمي تواند صدمه اي به حيوان وارد نمايد .  لذا جهت پرورش شترمرغ پرواری جوجه های سه ماهه خریداری خواهد شد.

 

تغذيه

رشد و افزايش وزن زنده شترمرغ بستگي اساسي به نحوه تغذيه و مديريت دارد . غذاي مصرفي شترمرغ ، بستگي به وزن بدن پرنده و ميزان انرژي موجود در جيره دارد . معمولاً پرندگان تا زمانيكه از لحاظ انرژي نيازشان رفع نگردد از خوردن دست نمي كشند در صورت تغذيه آزاد با جيره متراكم (كنسانتره ) ميزان غذاي روزانه دوره رشد 3 تا4 درصد وزن بدن مي باشد و تنها در پايان دوره رشد اين مقدار كاهش يافته و به 2 تا 5/2 درصد مي رسد .

مراقبتهاي ويژه :

اصولا شترمرغها در هواي باراني و مرطوب علاقه اي به بيرون آمدن از لانه ندارند و در هواي يخبندان اگر در بيرون از لانه قرار بگيرند ممكن است در اثر لغزيدن ، شكستگي استخوانها پيش آيد . غذاي شترمرغ بايد حاوي مواد فيبري زياد باشد . شترمرغها تقريبا از همه چيز مانند علف ها و سبزيجات استفاده مي كنند ، ولي غلات در جيره غذايي آنها براي رسيدن به وزن مطلوب و استاندارد ، جهت كشتار نقش اصلي را دارد .

 



روش هاي کنترل و مبارزه با کرم گلوگاه انار :

     از آنجا که کرم گلوگاه انار تخم هاي خود را داخل تاج میوه می گذارد، مبارزه شیمیایی با آن تقریباً غیرممکن بوده و از طرف دیگر سمپاشی در باغات انار باعث از بین رفتن حشرات مفید و در نتیجه طغیان سایر آفات بخصوص کنه ها می شود. بنابراین براي کنترل این آفت باید مجموعه اي از روش هاي مبارزه را بکار گرفت که اصطلاحاً به این روش مدیریت تلفیقی کنترل آفت گفته می شود. این روش ها شامل روش هاي به زراعی، بیولوژیکی، فیزیکی و مکانیکی است.

    الف) روش به زراعی:

     رعایت فواصل مناسب کاشت، شخم درختان در پائیز، تعیین فواصل مناسب آبیاري با توجه به بافت خاك، سن

     درخت و شرایط آ ب و هوایی، تغذیه مناسب درختان، استفاده از ارقام مقاوم مانند انار اصفهانی دانه سیاه، کنترل

     علفهاي هرز و هرس علمی درختان همگی کمک می کنند که خسارت آفات، بخصوص کرم گلوگاه انار به حداقل برسد.

     ب) روش هاي فیزیکی و مکانیکی:

    جمع آوري منظم میوه هاي انار آلوده روي درخت و ریخته شده در کف باغ بصورت همگانی و نگهداري آنها در انبارها یا قفس هایی که با توري ریز پوشیده شده اند باعث می شود زنبورهاي پارازیتوئید از جمله زنبورهاي تریکوگراما که آفت را از بین می برد خارج شده و در باغ پراکنده شوند. اما حشرات بالغ کرم گلوگاه در قفسه انبار حبس شده و از بین بروند.

 



زیر مجموعه ها

بازدید امروز40
بازدید دیروز236
بازدید هفته782
بازدید کل298060